Zpět na tiskové zprávy

Renomovaná konference ISSS je jednou z největších akcí v rámci střední Evropy, která se zabývá digitalizací státní správy a samosprávy.  Konference má dlouhou tradici – minulý rok oslavila 25. výročí. Koná se pravidelně každé jaro v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové. Letos konference připadá na 13. a 14. května 2024. V rámci konference je i výstavní část firem, které veřejné správě nabízejí služby v oblasti digitalizace. Generálním partnerem konference je už tradičně Česká spořitelna, spolupracuje Kraj Vysočina, Královéhradecký kraj a město Hradec Králové, konferenci pořádá společnost Triada.

„Stav a budoucnost eGovernmentu v Česku jsou neodmyslitelně spojeny s otázkou financování eGov projektů. Jednu z klíčových rolí zde začíná hrát využití umělé inteligence, která umožňuje efektivní rozhodování na základě dat a posiluje koncept data-driven eGovernmentu, zahrnující robotizaci a interoperabilitu. Dále je zásadní implementace cloudových technologií, které ovšem vyžaduje adekvátní kroky v oblasti kybernetické bezpečnosti veřejnoprávních korporací, zahrnující legislativní opatření, krizové řízení a bezpečnostní řešení,“ říká Vojtěch Dvořáček, programový ředitel ISSS.

Liberalizace společnosti skrze větší transparentnost veřejných dat

Otevřená data také představují obrovský potenciál ve větší liberalizaci a transparentnosti společnosti, ale jejich efektivní a praktické využití vyžaduje důkladné plánování a implementaci otevřených řešení ve veřejné správě. Rovněž je nezbytný větší postup v oblasti digitální identity a digitalizaci archivů.

Letošní ISSS neopomíjí ani digitalizaci zdravotnictví, geoinformatiku a prostorové informace, stejně jako digitalizaci v oblasti turismu a propagace destinací. Tyto aspekty společně utvářejí nejen budoucnost eGovernmentu v ČR, ale i jeho schopnost efektivně sloužit občanům a podnikům v digitální éře.

Mezi aktivními účastníky se pravidelně objevuje řada členů vlády, desítky senátorů a poslanců Parlamentu ČR, vedoucí státních organizací, hejtmani, starostové a další představitelé státní správy a samosprávy. Pravidelně se účastní i vzácní hosté ze zahraničí.

• TZ_ISSS 2024 – Největší konference o digitalizaci ve státní správě a samosprávě ve střední Evropě

PDF, 192,02 KB

Generální partner

Česká spořitelna, a. s.

Hlavní partneři

Asseco Central Europe, a. s. CETIN Cisco Systems, s.r.o. Česká pošta Eviden ICZ, a. s. Microsoft Vita software s.r.o.

Ve spolupráci

Hradec Králové Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Triada, spol. s r. o.