Archiv aktualit

Miloš Vystrčil předal výhercům 24. ročníku Zlatého erbu pamětní listy

, Praha

Výherci 24. ročníku Zlatého erbu, prestižní soutěže o nejlepší webové stránky měst a obcí, v úterý 23. 8. 2022 převzali pamětní listy z rukou předsedy Senátu Parlamentu ČR Miloše Vystrčila. Slavnostní předávání proběhlo jako tradičně v Rytířském sále ve Valdštejnském paláci. Účastníky po skončení ceremoniálu čekala i krátká vedená exkurze po prostorách sídla Senátu. (více)

Dozvuky 24. ročníku konference ISSS

Pořadatelské město Hradec Králové dva dny 16. a 17. května hostilo prestižní konferenci ISSS zabývající se digitalizaci veřejné správy. Letošního ročníku se v Kongresovém centru Aldis zúčastnilo téměř 1800 hostů, vystavovalo přes 60 firem a proběhlo kolem 200 přednášek. Vystoupily přední osobnosti z politiky, businessu a veřejné správy – například Ivan Bartoš, Věra Jourová, Věra Kovářová, Miloš Vystrčil, Lenka Axlerová nebo Tomáš Salomon z České spořitelny, generálního partnera konference ISSS. V rámci pondělního slavnostního večera proběhlo vyhlášení tradiční soutěže Zlatý erb. (více)

IS Munis hledá inovativní cesty při rozvoji IT ve veřejné správě

, Hradec Králové

V proskleném salonku společnosti Triada probíhaly během obou konferenčních dnů prezentace určené primárně pro uživatele informačního systému Munis. Návštěvníci se mohli dozvědět o novinkách a aktualizacích, které se v systému za uplynulý rok odehrály, navíc jim lektoři a přednášející poskytli i praktické rady. Celkem měla společnost Triada na konferenci 10 přednášek. (více)

Zlatý erb za rok 2022 získalo město Cheb a obec Mnetěš

, Hradec Králové

Na konferenci ISSS v královéhradeckém Kongresovém centru Aldis byly na pondělním galavečeru 16. května 2022 slavnostně vyhlášeny výsledky celostátního kola Zlatého erbu. Zlatý erb je oblíbenou soutěží o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí. Letos proběhl už 24. ročník, ve kterém v kategorii měst zvítězil Cheb. Za obce se jako první umístila obec Mnetěš z okresu Litoměřice. V celostátním kole soutěže v kategorii nejinovativnější elektronická služba zvítězil Datový portál Královéhradeckého kraje Data KHK. (více)

Hradec Králové ožil, konference ISSS je zpátky ve svém tradičním jarním termínu

, Hradec Králové

V Hradci Králové dnes odstartoval čtyřiadvacátý ročník konference ISSS. Slavnostní zahájení ISSS 2022 proběhlo jako obvykle v zaplněném Velkém sále Kongresového centra Aldis. Významné hosty přivítal moderátor Jan Pokorný a postupně jim předával slovo a diskutoval s nimi o tématech spojených s vizemi nové vlády o digitalizaci české společnosti napříč všemi IT sektory. (více)

Český zavináč za rok 2022 získal Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost

, Hradec Králové

V předvečer zahájení dvacátého čtvrtého ročníku konference ISSS byly v královéhradeckém EA Congress Hotel Aldis vyhlášeny výsledky soutěže Český zavináč 2022. Za faktickou i metodickou pomoc při zabezpečení kybernetické bezpečnosti orgánů veřejné moci obdržel cenu Český zavináč Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB). (více)

Konference ISSS pomáhá Ukrajině

, Hradec Králové

Osud Ukrajiny není štábu konference ISSS lhostejný, proto na ní dostane prostor i nezisková organizace Asociace pro evropský rozvoj Karpatského regionu zastoupená zakladatelem Vasylem Prodanetsem a ředitelkou Innou Nosa. Na konferenci bude přítomná také nezisková organizace Leader Projects se svou zakladatelkou Larysou Prodanets, která organizuje veřejnou sbírku pro Ukrajinu. Přispět bude možné na stánku Královéhradeckého kraje. (více)

24. ročník ISSS proběhne 16.–17. 5. 2022 opět v královéhradeckém Aldisu

Elektronizace zdravotnictví, kyberbezpečnost, oblast eGovernmentu a mnohé další. O těchto tématech budou ve dnech 16. až 17. května 2022 v královéhradeckém Aldisu debatovat čeští politici s odborníky na 24. ročníku konference ISSS, jedné z největších akcí svého druhu ve střední a východní Evropě. Generálním partnerem je opět Česká spořitelna. (více)

Zlatý erb 2022 bude „ročníkem služeb“

Tradiční a oblíbená soutěž Zlatý erb, jejímž spolupořadatelem je společnost Triada, pro rok 2022 výrazně inovovala hodnotící kritéria s důrazem na uživatelskou přívětivost a informační hodnotu pro občany a návštěvníky obce. Letos probíhá už 24. ročník, na který se účastníci mohou přihlašovat od 18. ledna do 7. března do 14 hodin. (více)

Jsme připraveni na cokoliv!

I přes aktuální vážnou situaci jsme zahájili přípravy již čtyřiadvacátého ročníku konference ISSS. Naším cílem je, aby se konal ve dnech 16. až 17. května 2022 v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové. Jak jste si všimli, hned od počátku jsme opustili tradiční dubnový termín – při veškerém optimismu nepředpokládáme, že by v té době situace umožnila bezpečné konání akce. (více)

Zhodnocení konference ISSS 2021

Vážení návštěvníci konference, rádi bychom Vám poděkovali za Vaši účast a zachování přízně. Letošní, již 23. ročník se sice uskutečnil namísto na jaře v poněkud netradičním zářijovém termínu a příčiny jistě není nutné vysvětlovat, nicméně i přes poněkud hektické prázdninové přípravy a nutnost respektovat aktuální omezení se setkal s úspěchem a zájmem. Dokument Zhodnocení konference 2021 obsahuje statistiky rozsahu a návštěvnosti, interaktivní odkazy na podrobný popis průběhu konference, archiv audio a video záznamů umístěných na www.isss.cz a dalších informačních kanálech akce. (více)

ISSS 2021