Konference ISSS 2021 je na dosah

23. ročník konference ISSS 2021, který se uskuteční ve dnech 20.–21. září v Hradci Králové v Kongresovém centru Aldis, je za dveřmi. Po rok a půl trvajících restrikcích a naší snaze přiblížit alespoň ta nejdůležitější témata elektronickou cestou jsme opět připraveni nabídnout vám vzájemné setkání a atraktivní program. Ten bude zaměřený na aktuální trendy a záměry v oblasti e-governmentu, příklady úspěšných projektů veřejné správy i další kroky v oblasti její digitalizace.

Svou účast na akci, vzhledem k blížícím se parlamentním volbám, přislíbily významné osobnosti z většiny politických stran a hnutí, a to jak z vládní, tak z opoziční části politického spektra. V průběhu slavnostního zahájení i v rámci dalších programových bloků lze očekávat zajímavé výměny názorů a představení záměrů a strategií pro další volební období. Konference se zúčastní, ať už samostatnou přednáškou nebo vystoupením v rámci slavnostního zahájení, předseda Senátu Miloš Vystrčil, předsedové a místopředsedové politických stran (Karel Havlíček, Ivan Bartoš, Martin Kupka, Vít Rakušan), dále hejtman královehradeckého kraje Martin Červíček a řada poslanců nebo čelných představitelů centrálních úřadů: ministerstev a orgánů veřejné moci (Klára Dostálová, Vladimír Dzurilla, Petr Mlsna, Karel Řehka, Karel Večeře, Ladislav Dušek a další). Na programu se aktivně podílí i Zdeněk Zajíček, prezident ICT unie a svoji účast potvrdili i ředitelé partnerských firem.

Kromě obecnějších programových sekcí bude letos jedním z významných témat eHealth, byť se nebudeme zabývat jen pandemií, ale i další budoucností oblasti jako takové. Chybět nebudou ani další důležité bloky a témata jako kybernetická bezpečnost, řízení vnitřních procesů, archivace a spisové služby a podobně.

Věříme, že po dlouhé době pro vás bude kromě programu mimořádně zajímavá i možnost osobního setkání, výměny zkušeností a neformálních debat s lidmi, které jste v posledních měsících mohli potkat pouze v online prostoru.

A protože nejen odbornými tématy živ je člověk, na nedělní podvečer jsme pro vás opět připravili možnost oddychu na společenském večeru pro všechny účastníky konference. Protože předpokládáme, že po tak dlouhé době budete preferovat spíše vzájemná setkávání a diskuse, připravili jsme pro Vás klidný hudební doprovod s kapelou Puzzle Jazz na téma Filmové a muzikálové melodie 50 a 60. let, kdy ještě nebyl internet.

Začátkem září všem registrovaným zašleme na uvedené mailové adresy osobní elektronickou vstupenku na akci, která bude vyžadována při vstupu do kongresového centra. Pokud ještě registrovaní nejste, do konce srpna můžete využít zvýhodněné vstupné.

Uděláme maximum pro to, aby letošní 23. ročník konference ISSS proběhl bez jakýchkoli problémů, a samozřejmě také chceme, abyste se na konferenci cítili bezpečně, a proto bedlivě sledujeme doporučení a nařízení příslušných orgánů.

Těšíme se na setkání v podzimním Hradci Králové.