Archiv aktualit

Zlatý erb 2020 – výsledky celostátního kola a ceny MMR

Vzhledem k letošní situaci související s koronavirovou pandemií proběhl slavnostní ceremoniál a předání cen vítězům tří hlavních kategorií v úterý 24. listopadu 2020 ve 13 hodin ve studiu O2 Universum v Praze. Věříme, že pro všechny oceněné bylo převzetí cen a pamětního listu z rukou předsedy Senátu Parlamentu ČR pana Miloše Vystrčila dostatečným oceněním jejich práce a impulsem k dalšímu rozvoji elektronické komunikace s občany. (více)

Digitalizujeme ISSS

Vzhledem k současným restrikcím v souvislosti s koronavirovou pandemií, které budou trvat minimálně do listopadu, se organizátoři této populární akce rozhodli uspořádat konferenci v poněkud odlišné online podobě. Vychází tak vstříc veškerým doporučením Ministerstva zdravotnictví, Vlády ČR a krizového štábu. (více)

Zahájení ISSS 2020 – politické špičky i odborníci

Přes současnou poměrně složitou situaci se slavnostního zahájení konference v pondělí 19. října zúčastní celá řada osobností. Mezi hlavními řečníky nebude chybět předseda Senátu Parlamentu ČR Miloš Vystrčil, premiér Andrej Babiš a přímý online vstup z Bruselu přislíbila místopředsedkyně EK Věra Jourová. (více)

Registrace na „ISSS 2020: Nové perspektivy“ ukončena

Vážení, vzhledem ke stávajícím anticovidovým opatřením jsme se rozhodli zastavit možnost registrace na konferenci „ISSS 2020: Nové perspektivy“, která se bude konat ve dnech 18.–19. října v královéhradeckém Kongresovém centru Aldis. (více)

Registrace na „ISSS 2020: Nové perspektivy“ byla zahájena

Dovolujeme si informovat všechny zájemce, že jsme spustili registraci na konferenci „ISSS 2020: Nové perspektivy“. Rádi bychom ji pořádali ve dnech 18.–19. října v královéhradeckém Kongresovém centru Aldis náhradou za zrušený jarní termín. (více)

Vážení partneři, spolupracovníci, zástupci veřejné správy, zájemci o konferenci a všichni ostatní…

RNDr. Tomáš Renčín, výkonný ředitel ISSS Současná složitá situace vyvolaná pandemií COVID-19 před nás staví zcela nové výzvy. Je jasné, že v době, kdy jde především o zdraví, jdou záležitosti jako kultura, sport či setkání na renomované konferenci a diskuse o věcech, které bezprostředně nesouvisejí s přežitím či základním chodem společnosti, samozřejmě stranou. Na druhé straně se ale v posledních týdnech zcela zřetelně ukazuje, jak je digitalizace společnosti nutná, jak je důležitá efektivní elektronická komunikace nejen mezi občanem a státem, ale i mezi občany samotnými.

(více)

Zlatý erb v době virové

Zlatý erb V současné složité situaci se ukazuje, že právě webové stránky krajů, měst, obcí i dalších subjektů veřejné správy jsou naprosto nepostradatelné pro kontakt úřadů s občany a distribuci informací. Těší nás, že díky oblíbené soutěži k jejich kvalitě každoročně přispíváme.

(více)

Informační systém pro řízení pandemie

prof. RNDr. Ladislav Dušek, Ph.D. Záznam vystoupení ředitele Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR prof. RNDr. Ladislava Duška, Ph.D., během tiskové konference Ministerstva zdravotnictví ČR k aktuálnímu stavu nemoci COVID-19 v České republice 24. března 2020.

(více)

Sdělení organizátorů ISSS/V4DIS 2020 v souvislosti s „koronavirem“

Vážení návštěvníci, vážení partneři,
vzhledem k vyhlášení nouzového stavu a aktuální situaci v České republice Vás informujeme, že se konference ISSS 2020 v plánovaném termínu 20. a 21. dubna neuskuteční, a to z důvodů, které nemáme možnost ovlivnit.
V současné době jednáme o změně termínu konference na pozdější datum. O výsledcích těchto jednání, stejně jako o dalším postupu ve věci již uhrazených plateb Vás budeme informovat v příštím týdnu. (více)

V4DIS 2020 podpořil Visegrádský fond

Sedmnáctý ročník konference V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society), který se bude konat ve dnech 19.–21. dubna 2020 jako obvykle souběžně s národní konferencí ISSS, oficiálně podpořil i Visegrádský fond. (více)

Zemřel prof. Janicki

Ve středu 13. listopadu zemřel prof. Andrzej Janicki, v minulosti pravidelný aktivní účastník, přednášející a hlava polských delegací na konferenci ISSS/V4DIS. (více)

ISSS na ITAPA 2019

Zástupci organizačního týmu konference ISSS nechyběli na jedné z obdobných velkých akcí, slovenské konferenci ITAPA 2019, která se konala od 11. do 13. listopadu v bratislavském hotelu Crown Plaza. (více)

Příprava konference ISSS 2020 jede naplno

Organizační tým konference ISSS již naplno zahájil přípravné práce k 23. ročníku populární konference ISSS. Ta se bude konat ve dnech 20.–21. dubna 2020 jako obvykle v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové. Mezi nosnými tématy opět nebudou chybět prezentace a diskuse odrážející aktuální stav e-governmentu nejen v ČR, otázky elektronické identity a efektivní komunikace občanů s veřejnou správou či problémy v oblasti kybernetické bezpečnosti. (více)

Průzkum IDC: Porovnání ICT priorit veřejného sektoru ČR

Společnost IDC CEMA, která je již řadu let analytickým partnerem konference ISSS/V4DIS, provedla během března a dubna 2019 průzkum mezi registrovanými účastníky konference ISSS, největší tuzemské akce pro veřejnou správu. Šetření se zaměřilo především na očekávání a priority pracovníků státní správy i samospráv s rozhodujícími pravomocemi, a to v oblasti ICT a rozvoje e-governmentu. (více)

ISSS jedničkou na Twitteru

Konference ISSS 2019 získala další primát – automat hashtagy.cz vyhodnotil jako nejpoužívanější český hashtag za pondělí 1. dubna na sociální síti Twiter konferenční hashtag #issscz. Na druhém místě skončil #RDE19cz, na třetím pak #april.

Zlatý erb 2019 – výsledky celostátního kola

, Hradec Králové

Na konferenci ISSS v Hradci Králové byly 1. dubna 2019 slavnostně vyhlášeny výsledky již 21. ročníku populární soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí. Soutěže se v letošním roce zúčastnily obce a města z celé ČR, ze všech 14 krajů. Celkově se zapojilo 435 webových stránek a projektů obcí a měst včetně elektronických služeb a turistických prezentací. (více)

Digitalizace, digitalizace, digitalizace, …

, Hradec Králové

Prezentací poslance PSP Ivana Baroše, vládního zmocněnce pro IT Vladimíra Dzurilly a prezidenta ICT Unie Zdeňka Zajíčka věnované návrhu Zákona o právu na digitální služby začal odpolední programový blok ve Velkém sále KC Aldis. Během odpoledne zde po bloku věnovaném digitálním službám v podání zástupců MV ČR (Roman Vrba, Petr Kuchař, Ondřej Felix, Jiří Kárník, David Šetina, Michal Bláha), České pošty (Andrea Barešová) a Pracovního výboru pro digitálně přívětivou legislativu (Michal Rada) a po přednáškách společností GORDIC (Marek Řezáč) a Operátor ICT (Michal Fišer, Michal Beránek) zazní i řada příspěvků zaměřených na digitalizaci stavebního řízení, připravovaný portál stavebníka a související problematiku. Hlavní roli zde hrají náměstci Ministerstva pro místní rozvoj Marcela Pavlová a Václav Nebeský, stejné jako Martin Kupka, poslanec PSP ČR, Ladislav Čapek a Filip Kadeřábek ze společnosti Asseco nebo Jiří Štochel a Ivana Havlíková z VITA software. (více)

Malý sál plný digitalizace a elektronické identity

, Hradec Králové

V Malém sále běží již od 12 hodin série přednášek a prezentací zaměřených na digitalizaci společnosti, elektronickou identitu, cloudové služby, kyberbezpečnost a registry. Program zahájila svojí přednáškou „Může Evropa uspět v digitální budoucnosti při zachování svých principů a hodnot?“ eurokomisařka Věra Jourová. Po ní vystoupili náměstci Ministerstva průmyslu a obchodu Petr Očko a Ivan Pilný s tématem digitálního Česka z pohledu společnosti i ekonomiky. První část odpoledního bloku uzavírá Martin Medek s přednáškou „Česká spořitelna – průkopník otevřeného bankovnictví“. (více)

Elektronizace zdravotnictví

, Hradec Králové

Hned v 9 hodin dopoledne začal v Eliščině sále rozsáhlý odborný blok věnovaný elektronizaci zdravotnictví. Úvodního slova a představení věcného návrhu zákona o eHealth z pohledu legislativy se ujal náměstek ministra zdravotnictví Radek Policar a na něj navazují další přednášející – Ladislav Dušek z Ústavu zdravotnických informací a statistiky s informacemi o hlavních částech návrhu zákona a jejich variantním řešení, Irena Storová ze Státního ústavu pro kontrolu léčiv s tématem eReceptu rok poté a konečně Tomáš Šedivec z Ministerstva vnitra s prezentací týkající se vazeb mezi eHealth a eGovernmentem. (více)

Výsledky práce Ministerstva vnitra a plány na rok 2019

, Hradec Králové

Oblíbený pondělní zahajovací blok v Malém sále začíná letos již v 8.45 a je kompletně pod taktovkou zástupců Ministerstva vnitra – výsledky práce a plány na další období prezentují náměstci Jaroslav Strouhal a Petr Mlsna, ředitel odboru eGovernmentu Roman Vrba, ředitel odboru Hlavního architekta eGovernmentu Petr Kuchař a ředitel Správy základních registrů Michal Pešek. (více)

ISSS 2019 – digitalizace, digitalizace, …

, Hradec Králové

V kongresovém centru Aldis se opět po roce scházejí špičkoví politici, poslanci a senátoři Parlamentu ČR, šéfové státních organizací, náměstci ministrů, hejtmani, primátoři, starostové i další zástupci státní správy i samospráv a budou zde dva dny jednat a diskutovat o dalším rozvoji digitalizace veřejné správy. Podle všech předpokladů počet registrovaných hostů opět překročí číslo 2300. Na pondělním slavnostním zahájení nechybí ani místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR Miluše Horská, premiér Andrej Babiš, 1. místopředseda vlády a ministr vnitra Jan Hamáček, ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová nebo ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková i další osobnosti. Již potřetí se ve své pozici komisařky EK pro spravedlnost, ochranu spotřebitelů a otázky rovnosti pohlaví konference účastní i Věra Jourová, která bude i jedním z přednášejících v úvodním odpoledním bloku. Čerstvá držitelka ocenění Český zavináč, které převzala na slavnostním setkání v předvečer konference, zahájí odpolední program v Malém sále přednáškou „Může Evropa uspět v digitální budoucnosti při zachování svých principů a hodnot?“. (více)

Český zavináč 2019 – eurokomisařka Věra Jourová za významný přínos k rozvoji digitální společnosti v Evropské unii

, Hradec Králové

V rámci programu slavnostního setkání v předvečer zahájení dvacátého druhého ročníku konference ISSS/V4DIS v královéhradeckém Klicperově divadle byly jako obvykle vyhlášeny výsledky soutěže Český zavináč. Aktuálním držitelem tradiční ceny se stala Věra Jourová, komisařka Evropské komise pro spravedlnost, ochranu spotřebitelů a otázky rovnosti pohlaví. (více)

Seminář Digitální služby

, Hradec Králové

Již v neděli od 16.30 se v prostorách Krajského úřadu Královéhradeckého kraje (Regiocentrum Nový pivovar) koná seminář o digitálních službách, a to jako součást programu 22. ročníku konference ISSS v režii asociace CACIO a Kraje Vysočina. (více)

ISSS 2019