Příprava konference ISSS 2020 jede naplno

Organizační tým konference ISSS již naplno zahájil přípravné práce k 23. ročníku populární konference ISSS. Ta se bude konat ve dnech 20.–21. dubna 2020 jako obvykle v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové. Mezi nosnými tématy opět nebudou chybět prezentace a diskuse odrážející aktuální stav e-governmentu nejen v ČR, otázky elektronické identity a efektivní komunikace občanů s veřejnou správou či problémy v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Účastníci nepřijdou ani o témata pokrývající další rozvoj potřebné infrastruktury, pokračování projektů v rámci chytrých měst a regionů, digitalizace specifických oblastí veřejné správy jako je zdravotnictví, justice, záležitosti souvisejících rezortů a mnohá další.

Organizátoři očekávají, že počet registrovaných hostů opět vysoce překročí 2 tisícovky a že mezi aktivními účastníky konference nebude jako obvykle chybět řada členů Vlády ČR, desítky senátorů a poslanců Parlamentu ČR, šéfové státních organizací, hejtmani, primátoři a další zástupci státní správy i samospráv. Počítá se také s přítomností řady vzácných hostů ze zahraničí.

Součástí programu dubnové akce bude již po sedmnácté i mezinárodní konference V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society), na níž se pravidelně scházejí zástupci veřejné správy zemí V4 a jejich sousedů a probírají aktuální problémy, informují se o příkladech dobré praxe nebo diskutují o nejnovějších trendech, očekávaných výzvách či přeshraniční spolupráci.