Na shledanou v Hradci Králové

V kongresovém centru Aldis začíná v pondělí 1. dubna 22. ročník konference ISSS/V4DIS. Hlavními tématy jsou identifikace a identita občana v digitálním světě, rozšiřující se nabídka a možnosti digitálních služeb poskytovaných orgány veřejné moci či digitalizace stavebního řízení a další.

Během dvoudenního programu se uskuteční zhruba 200 přednášek a diskusí a ve výstavní části se představí přes stovku dodavatelů technologií a služeb. První akce jsou na programu již v neděli odpoledne – seminář Digitální služby v prostorách Krajského úřadu Královéhradeckého kraje a večerní VIP setkání v Klicperově divadle. Konference se zúčastní řada osobností politického života a KC Aldis přivítá i řadu zahraničních hostů.

Oficiální záštity konferenci poskytli premiér Andrej Babiš, 1. místopředseda vlády a ministr vnitra Jan Hamáček, ministryně pro místní rozvoj ČR Klára Dostálová, vládní zmocněnec pro IT Vladimír Dzurilla, hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek a Asociace krajů ČR.

Mezi účastníky pondělního slavnostního zahájení nebude chybět ani eurokomisařka Věra Jourová, několik členů vlády v čele s premiérem Andrejem Babišem, poslanci a senátoři Parlamentu ČR, šéfové státních organizací, hejtmani, primátoři, členové delegací Slovenska a Polska a další osobnosti.