Triada Munis iMunis ISSS DMO Obec a finance DVS Solón
  pruhy pruhy
ISSS – Local and regional information society ISSS – Local and regional information society 8.–9. dubna 2013, Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Archiv aktualit

Zpráva IDC CEMA z ISSS 2013

18. 6. 2013

Renomovaná mezinárodní analytická a poradenská společnost IDC CEMA, která se specializuje na trhy informačních a komunikačních technologií, i v letošním roce připravila v rámci své řady „nahlédnutí“ (IDC Insights) analytickou zprávu o aktuálním stavu českého e-governmentu, založenou na postřezích ze šestnáctého ročníku konference ISSS, jíž se její analytici aktivně zúčastnili.

Závěrečná zpráva ISSS 2013

29. 5. 2013

Kompletní závěrečná zpráva šestnáctého ročníku konference ke stažení ve formátu PDF – vedle souhrnu všech důležitých informací o konferenci a doprovodných akcích zde najdete seznam pořadatelů, partnerů i spolupracujících organizací, oficiální statistiky týkající se účastníků, jejich hodnocení obsahu konference i nejzajímavější názory a komentáře politiků a zástupců veřejné správy.

Nashledanou na konferenci ISSS 2014

24. 4. 2013

Další, již sedmnáctý ročník konference ISSS se uskuteční ve dnech 7.–8. dubna 2014, opět v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové. Těšíme se na setkání.

ISSS 2013 – 16. ročník konference úspěšně skončil

10. 4. 2013, English English

V úterý 9. dubna odpoledne skončil v královéhradeckém kongresovém centru Aldis 16. ročník konference ISSS. Dvoudenní akce, která byla již po desáté doprovázena konferencí V4DIS, setkáním zástupců veřejné správy zemí Visegrádské čtyřky, se podle předběžných statistik zúčastnilo opět více než 2 tisícovky registrovaných hostů z České republiky, Slovenska, Polska i dalších evropských zemí – registrační záznamy ukazují, že přes mírný pokles celkového počtu účastníků se zvýšil počet zástupců veřejné správy (přibližně o 100 osob). Za oba dny konference se odehrálo přes dvě stovky přednášek a prezentací a v rámci programu se uskutečnila také řada významných setkání, jednání a diskusí – nedělní kolokvium Rady vlády pro konkurenceschopnost a informační společnost a ICT Unie, pondělní ICT Summit, setkání tajemníků městských a obecních úřadů, setkání poslanců se zástupci samospráv týkající se především 3 tématických oblastí – cestovního ruchu, školství a informatiky či setkání akademické sféry a reprezentantů ICT průmyslu.

Projev Neelie Kroes, místopředsedkyně Evropské komise a komisařky zodpovědné za digitální agendu

9. 4. 2013, 12.05

Projev k účastníkům konference ISSS 2013, zaslaný v podobě videozáznamu.

Projev Petra Nečase, předsedy vlády České republiky, pro ISSS 2013

9. 4. 2013, 12.00

Pozn.: Premiér Nečas se nakonec díky nabitému programu slavnostního zahájení ISSS 2013 nezúčastnil a na podiu jej zastoupil výkonný místopředseda Rady vlády pro konkurenceschopnost a informační společnost Zdeněk Zajíček.

Úvodní slovo Jana Kubiceho, ministra vnitra, na zahájení konference ISSS 2013

9. 4. 2013, 11.55

Vážené dámy a pánové, milí hosté, prakticky každý rok představovalo Ministerstvo vnitra v Hradci Králové nový a pro veřejnou správu zásadní projekt. S nadsázkou lze říci, že se vždy čekalo, s čím začátkem dubna zase přijdeme. Ať už šlo o Czech POINT, datové schránky, portál veřejné správy nebo základní registry, vždy šlo o projekty, jejichž cílem bylo využít informační technologie k dosažení rychlejší, levnější a přívětivější veřejné správy. Tento náš cíl se samozřejmě nemění. Co se mění, je způsob, kterým toho chceme v budoucnu dosáhnout.

Diskuse a prezentace akademiků

9. 4. 2013, 10.00

V programu 16. ročníku konference byl poprvé v historii vyhrazen rozsáhlejší prostor i pro témata související s propojením vědy, výzkumu, vysokého školství a praxe, na němž se podílela řada osobností tuzemského akademického světa.

Tradiční „GISové“ dopoledne

9. 4. 2013, 10.00

Úterní dopoledne na konferenci ISSS patří již tradičně uživatelům a příznivcům geografických informačních systémů, geodat, mapových služeb, územního plánování, stavebního řízení a dalších souvisejících témat.

Cena ministra vnitra – Česká národní banka a Nový Bor

8. 4. 2013, 20.50

Během slavnostního večera 16. ročníku konference ISSS předal náměstek ministra vnitra pro ICT Petr Solský zvláštní ceny ministra vnitra za přínos k rozvoji informačních a komunikačních technologií ve veřejné správě za rok 2012.

Eurocrest 2013 – Most, Bratislava a Tychy

8. 4. 2013, 20.45

V soutěži Eurocrest o nejlepší internetové stránky měst, obcí a regionů v Evropě se mezi hlavní oceněné projekty roku zařadily oficiální stránky města Most, loňský vítěz kategorie měst v národní soutěži Zlatý erb, a vedle toho také oficiální stránky slovenské Bratislavy a polského města Tychy. Vyhlášení výsledků bylo jako obvykle součástí programu slavnostního společenského večera šestnáctého ročníku konference Internet ve státní správě a samosprávě v Hradci Králové (ISSS/V4DIS 2013).

Další ročník soutěže JuniorErb

8. 4. 2013, 20.35

Již týden před Velikonocemi byly na konferenci Junior Internet vyhlášeny výsledky dalšího ročníku soutěže JuniorErb. Porota z přihlášených projektů dopředu vybrala 3 finalisty, kteří představili svoji tvorbu. Oceněné projekty z letošního ročníku soutěže se představily rovněž na konferenci ISSS v Hradci Králové a vítězové celostátního kola byli dekorováni v rámci pondělního galavečera.

Biblioweb 2013 – 14. ročník soutěže o nejlepší internetové stránky českých knihoven

8. 4. 2013, 20.30

Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR (SKIP) zorganizoval pod záštitou Asociace krajů České republiky již čtrnáctý ročník Bibliowebu, soutěže o nejlepší webovou prezentaci knihovny.

Soutěž Zlatý erb 2013 zná své vítěze

8. 4. 2013, 20.25

V průběhu slavnostního galavečera 16. ročníku konference ISSS byly předány ceny soutěže Zlatý erb 2013 o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí.

ICT Summit 2013

8. 4. 2013, 14.30

Již potřetí zorganizovala ICT Unie ve spolupráci s organizátory ISSS prestižní setkání zástupců vlády ČR, odborníků na problematiku ICT ve veřejné správě i hlavních dodavatelů ICT technologií a služeb, letos zaměřené na realitu a budoucnost e-governmentu v ČR s podtitulem „ICT nejen ve státní správě…“.

Slavnostní zahájení – projevy i kavárenská diskuse

8. 4. 2013, 11.45

Přeplněný velký sál kongresového centra Aldis sledoval od 10.30 slavnostní zahájení šestnáctého ročníku konference ISSS. Moderátorem nejoblíbenější části dvoudenního programu byl letos Jakub Železný a na pódiu nechyběla řada známých osobností.

Elektronizace zdravotnictví – rozsáhlý blok, různorodá témata

8. 4. 2013, 9.35

Jak se již stalo tradicí, poměrně značný prostor dostává v pondělním programu konference téma elektronizace zdravotnictví – již před devátou hodinou byl tento samostatný odborný blok zahájen v Eliščině sále. Na jeho přípravě se jako obvykle podílela celá řada subjektů, které mají se zdravotnictvím co do činění, a to včetně dodavatelských firem.

Visegrádská konference V4DIS 2013 zahájena

8. 4. 2013, 9.30

Tradičně v 9 hodin byl ve Visegrádském salonku kongresového centra Aldis za účasti místopředsedy Senátu Parlamentu ČR Přemysla Sobotky, hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka, generálního sekretáře Únie miest Slovenska Mariana Minaroviče, primátora města Moldava nad Bodvou Istvána Zachariáše, ředitele konference ISSS/LORIS/V4DIS Tomáše Renčína a za přítomnosti řady dalších zástupců veřejné správy zemí Visegrádu zahájen desátý ročník konference V4DIS.

ISSS 2013 – reforma veřejné správy úspěšně pokračuje

8. 4. 2013, 8.00

V kongresovém centru Aldis v Hradci Králové začíná 16. ročník renomované konference ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě), která už celá léta hraje roli důležité komunikační a prezentační platformy pro celou veřejnou správu ČR i okolních států. Dvoudenní akci již podesáté doprovází mezinárodní konference zástupců veřejné správy visegrádského regionu V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society). V posledních letech zájem o účast na této „dvojakci“ neustále roste, a to jak ze strany politických špiček a veřejné správy, tak z komerční sféry. Podle všech předpokladů počet registrovaných účastníků opět vysoce překročí 2 tisícovky, v dvoudenním programu se odehraje přes 200 přednášek a prezentací a ve výstavní části se představí více než 100 firem.

Visegrádská konference V4DIS 2013

8. 4. 2013, 8.00

V kongresovém centru Aldis v Hradci Králové začíná již 10. ročník konference V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society) – setkání zástupců veřejné správy zemí Visegrádské čtyřky, které tradičně doprovází renomovanou národní akci ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě). Akci, kterou podpořil Mezinárodní visegrádský fond (IVF) a jíž se jako obvykle účastní řada významných hostů nejen z visegrádského regionu, ale i z dalších evropských zemí, poskytl osobní záštitu místopředseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka.

Letošní ocenění Český zavináč získala ICT Unie

7. 4. 2013, 20.00

V rámci programu slavnostního setkání v předvečer zahájení 16. ročníku konference ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě) v Hradci Králové byly v Klicperově divadle vyhlášeny výsledky soutěže Český zavináč. Porota se letos zaměřila především na celkový přínos k dalšímu rozvoji informatizace veřejné správy a udělila cenu ICT Unii, a to za trvalé úsilí o smysluplný dialog mezi světem ICT a veřejnou sférou přinášející benefity celé společnosti.

Kolokvium ICT Unie a Rady vlády pro konkurenceschopnost a informační společnost

7. 4. 2013, 18.00

V neděli 7. dubna v podvečer se v prostorách Krajského úřadu Královéhradeckého kraje v Regiocentrum Nový pivovar uskutečnilo otevřené jednání řídicího výboru Rady vlády pro konkurenceschopnost s informační společnost s členy ICT Unie a přizvanými odborníky.

V pondělí začíná 16. ročník konference ISSS

5. 4. 2013, 12.00

V pondělí 8. dubna se již před devátou hodinou rozeběhne dvoudenní program konference ISSS 2013.

Informace pro účastníky konference – parkování

5. 4. 2013, 11.45

Registrace přes Internet byla zastavena

5. 4. 2013, 11.00

V případě zájmu o účast se registrujte na místě na prezencích dne 8. dubna 2013 do 10.00 hodin (aktuální výše registračních poplatků).

Autobus do Hradce Králové

5. 4. 2013, 10.00

Aplikace m.isss pro uživatele smartphonů

29. 3. 2013

Hosté a příznivci konference ISSS 2013 budou mít i letos k dispozici aplikaci pro svá mobilní zařízení. Jednoduchý, intuitivní a rychlý nástroj pochází přímo z vývojářských dílen společnosti Triada a lze využívat na většině běžných operačních systémech zařízení schopných připojení k internetu.

„Seznam vystavovatelů a plán kongresového centra Aldis“ a „Katalog firemních prezentací“

19. 3. 2013

Předběžný program ISSS 2013 k dispozici

15. 3. 2013

V sekci „Předběžný program“ je již k nahlédnutí aktuální verze celého dvoudenního programu 16. ročníku konference ISSS 2013. Přesné časy přednášek a prezentací, případně jejich řazení, ještě mohou doznat změn.

Výrazné téma letošní konference ISSS – virtualizace a cloud

11. 3. 2013

Jedním z viditelných výsledků snahy věnovat v programu konference ISSS 2013 více prostoru prezentaci moderních trendů, které budou veřejnou správu měnit v následujících měsících a letech, je programová sekce věnovaná virtualizaci a cloudovým řešením.

Analytická zpráva IDC z ISSS

26. 2. 2013

Na konferenci ISSS nebudou ani letos chybět zástupci renomované mezinárodní analytické a poradenské společnosti IDC CEMA, která se specializuje především na trhy informačních a komunikačních technologií. Řadu účastníků loňského ročníku zaujala zpráva, kterou společnost IDC vydala v rámci své řady „nahlédnutí“ (IDC Insights) a která se týkala aktuálního stavu českého e-governmentu.

Loňský rok byl zcela zásadní a zlomový

26. 2. 2013

říká v rozhovoru pro Veřejnou správu online Robert Ledvinka, který je ve funkci náměstka pro veřejnou správu Ministerstva vnitra ČR necelé tři měsíce. Problematice informatizace veřejné správy se ale věnuje léta a má za sebou řadu úspěšných projektů včetně systému základních registrů. V následujícím materiálu stručně hodnotí uplynulý rok a poodhaluje i priority MV v následujícím období…

Hlavní témata ISSS 2014

20. 2. 2013

  • priority nové vlády v oblasti e-governmentu
  • financování IT projektů a využívání prostředků z fondů EU (2014+)
  • aktuální otázky dalšího rozvoje elektronizace veřejné správy v ČR
  • moderní technologie a trendy – cloud computing, virtualizace, outsourcing, …
  • elektronické dokumenty v praxi – digitalizace, archivace, bezpečnost, …
  • GIS a mapové služby, územní plánování a související problematika
  • rozšiřování komunikační infrastruktury, mobilita a mobilní technologie ve veřejné správě
  • odborné bloky – e-health, dopravní telematika, IZS, e-justice, …
  • příklady dobré praxe měst, obcí a regionů
  • projekty e-governmentu v rámci regionu V4
  • ICT Summit 2014
  • kulaté stoly, diskuse
  • workshopy, jednání komisí a profesních skupin

Lokální digitální agenda v regionu V4

13. 2. 2013

Do úspěšného konce dospěl projekt LDA-V4 (Lokální digitální agenda v zemích V4), který mapoval stav veřejné správy Visegrádského regionu více než 18 měsíců a jehož hlavním realizátorem byl Kraj Vysočina. Jeho výsledky a následná doporučení budou prezentovány v rámci programu konference ISSS/V4DIS 2013 v Hradci Králové.

Konference V4DIS již podesáté

15. 1. 2013, English English

Ve dnech 7.–9. dubna 2013 se v Hradci Králové uskuteční již desátý ročník konference V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society). Konference zástupců veřejné správy zemí Visegrádské čtyřky tradičně doprovodí renomovanou národní akci ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě) a jako obvykle se dá očekávat účast řady významných hostů nejen z visegrádského regionu, ale i z dalších evropských zemí. Velice nadějně vypadá i návštěva vysokého představitele Evropské komise, přítomni by měli být i oficiální koordinátoři e-governmentu (tzv. „digitální šampioni“) ze zemí V4. Významnou součástí programu bude letos prezentace výsledků rozsáhlého visegrádského projektu LDA-V4 (Lokální digitální agenda v zemích V4), na němž se pod taktovkou Kraje Vysočina podíleli odborníci, zástupci veřejné správy i asociace a iniciativy ze všech čtyř středoevropských zemí.

Možnosti ubytování v Hradci Králové a okolí

7. 1. 2013

Soutěž Zlatý erb s novinkami

10. 12. 2012

Přípravy na 15. ročník celostátní soutěže Zlatý erb jsou v plném proudu. I v příštím roce tak budou moci města a obce vzájemně soutěžit o nejlepší oficiální internetové stránky a elektronickou službu. Nadcházející ročník ale bude obohacen o několik novinek.

Chceme dát větší prostor trendům, které mohou veřejné správě něco přinést v budoucnosti

4. 12. 2012

říká v rozhovoru pro Veřejnou správu online RNDr. Tomáš Renčín, výkonný ředitel konference ISSS/LORIS/V4DIS.

Projekt LDA V4 se chýlí k závěru

19. 11. 2012

Přibližně rok a půl trvající projekt LDA-V4 (Lokální digitální agenda v zemích V4), jehož hlavním realizátorem je Kraj Vysočina, se chýlí k úspěšnému závěru. Spolupracující subjekty veřejné správy, asociace a instituce z členských zemí Visegrádu – ČR, Slovenska, Polska a Maďarska – již předaly veškerá potřebná data, v současné době probíhají závěrečné analýzy a srovnání a následovat bude finální zmapování stavu zavádění e-governmentu a moderních informačních a komunikačních technologií ve vybraných územních samosprávách v jednotlivých visegrádských zemích v kontextu evropských i národních strategií a programů.

Přípravy 16. ročníku konference ISSS jsou v plném proudu

5. 11. 2012

Přípravy již 16. ročníku renomované konference ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě), která se bude konat ve dnech 8. a 9. dubna 2013 tradičně v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové, jsou v plném proudu. Akce, která je již řadu let uznávanou komunikační a prezentační platformou pro všechny subjekty veřejné správy, odborníky i dodavatele technologií a služeb, bude jako obvykle doplněna dvěma mezinárodními konferencemi LORIS a V4DIS. Zájem o akci neustále roste, a to jak ze strany politických špiček a veřejné správy, tak z komerční sféry. Podle všech předpokladů se počet registrovaných účastníků opět přiblíží k číslu 2500, v dvoudenním programu se odehraje přes 200 přednášek a prezentací a ve výstavní části se představí přes 100 firem.

Nabídka firemní prezentace 2013

9. 10. 2012

Záštita nad konferencí V4DIS 2013

9. 10. 2012

Přemysl Sobotka, místopředseda Senátu Parlamentu ČR Faksimile dopisu Přemysla Sobotky (JPG, 23 kB) Faksimile dopisu Přemysla Sobotky (JPG, 28 kB)

Záštitu nad konferencí V4DIS převzal Přemysl Sobotka, místopředseda Senátu Parlamentu České republiky.

10. ročník soutěže Otevřeno × Zavřeno zná své vítěze

1. 10. 2012

Cena ITAPA 2012

24. 9. 2012

Dvě tradiční kategorie a jedna zvláštní cena – tak vstupuje do své druhé dekády prestižní cena ITAPA, soutěž o nejlepší projekty v oblasti informatizace veřejné správy na Slovensku. Soutěž probíhá ve spolupráci s Fakultou informatiky a informačních technologií STU v Bratislavě a portálem o znalostní ekonomice a technologiích eFocus a tradičně provází Mezinárodní veletrh ITAPA.

Registrace zahájena

17. 9. 2012

Byla zahájena registrace pro účastníky konference ISSS 2013 v Hradci Králové. Možnosti zvýhodněné registrace lze využít do 31. 10. 2012. V případě jakýchkoli dotazů prosím kontaktujte sekretariát konference na e-mailu sekretariat@isss.cz, tel. 284 001 284.

Hlavní témata ISSS 2013

28. 8. 2012

  • aktuální otázky rozvoje hlavních projektů e-governmentu v ČR
  • základní registry a jejich další rozvoj
  • moderní technologie v řízení měst a obcí
  • aktuální trendy v ICT – cloud computing, virtualizace, outsourcing apod.
  • elektronické dokumenty v praxi – digitalizace, archivace, bezpečnost apod.
  • GIS a mapové služby
  • rozšiřování komunikační infrastruktury a využívání mobilních technologií ve veřejné správě
  • odborné bloky – e-health, e-turismus, e-justice, využívání nových médií, …
  • financování IT projektů, využívání prostředků z fondů EU
  • příklady dobré praxe měst, obcí a regionů
  • projekty e-governmentu v rámci regionu V4
  • ICT Summit 2013
  • kulaté stoly, diskuse
  • workshopy, jednání komisí a profesních skupin

ISSS 2012