ProgramEnglish version
Program
Výbory
Pořadatelé
Hlavní partneři
Partneři
Konference ISSS 2000 Telecities
ISSS 99
Počet přístupů:
1
(od 10. 11. 1998)


Hradec Králové -- hostitelské město

Regina

 

I. virtuální vernisáž
1. virtuální vernisáž

Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis


Video a audio přenos z konference

V první den konání konference byl zajišťěn živý video přenos. Dění v hlavním sále bylo snímáno videokamerou, ze které byl přenášen videostream na Internet.

RealPlayer Video přenos probíhal ve formátu video a audio streamu přehrávatelného pomocí RealPlayer. Přehrávač si můžete stáhnout přes vpravo umístěnou ikonu.

 

Video a audio přenosy přes Internet

Společnost Real Networks vyvinula technologii přenosu zvuku a videa, později též dalších doplňkových informací, pro přenos po Internetu. Její práce vyústila ve velice úspěšný systém. Přehrávač si z jejich WWW stránek stáhli již milióny lidi.

Technologii RN lze použít i k pouhému šíření zvuku. Ve světě existují radia vysílaná jen a pouze po Internetu. Samozřejmě se přejímá i zvuk klasických rádií -- v Čechách můžeme jmenovat asi jako nejznámější ČRo1--Radiožurnál, Čro2 i Čro3, chystá se i vysílání Svobodné Evropy (ČRo6). Je dobré si uvědomit, že díky šíření po Internetu odpadají hranice, jakési pomyslné předěly mezi jednotlivými státy. Díky Internetu dnes může krajan v Austrálii během své pracovní doby poslouchat náš Česky rozhlas 1--Radiožurnál. Česky student, který odjel na rok do severní Ameriky na studia, může sledovat opět dění v České republice.

Využití videa je méně časté -- hlavním důvodem je samozřejmě kapacita internetového připojení. Navíc video vyžaduje sledování očima, kdežto při poslouchání radia můžete klidně pracovat. Využívá se převážně ke krátkým ukázkám, zpravodajským smyčkam atp.


Triada, spol. s r. o. Telecities Sdružení BMI Sdružení pro informační společnost Svaz měst a obcí ČR Úřad pro státní informační systém

Copyright © 2000 Triada, spol. s r. o., webmaster@isss.cz
design: Česká vydavatelská pro internet, s. r. o. /webhouse.cz/