ProgramEnglish version
Program
Výbory
Pořadatelé
Hlavní partneři
Partneři
Konference ISSS 2000 Telecities
ISSS 99

Hradec Králové -- hostitelské město

Regina

 

I. virtuální vernisáž
1. virtuální vernisáž

Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis


Firemní přednášky

pondělí, 27. března

Malý sál
13.00   KPNQwest Czechia, nová a zároveň tradiční značka kvality (KPNQwest Czechia)
Ing. Michael Hartman, ředitel KPNQwest Czechia, s. r. o. (Eunet Czechia)
Významnou změnu zaznamenal tradiční poskytovatel připojení k Internetu ve státní správě a samosprávě Eunet Czechia. Právě před rokem se v rámci celého holdingu Eunet International stal součástí nového panevropského operátora KPNQwest. Letos, možná symbolicky na začátku března, Měsíce Internetu, byl Eunet Czechia oficiálně zapsán do obchodního rejstříku pod novým jménem KPNQwest Czechia, s. r. o.

KPNQwest Czechia -- nejen nové jméno (vyšší kapacita sítě KPNQwest, opírající se o evropskou síť EuroRingů a její propojení do USA a potažmo dále do světa, nové možnosti pro nabídku nových služeb)

Současný vývoj v síti EuroRingů

Nejbližší právě dokončený German Ring se dotýká naší státní hranice

Perspektivy dobudování Eastern Ring procházejícího Prahou

Co přinese nejbližší vývoj KPNQwest Czechia a jak může prospět našemu vstupu do Evropské unie

KPNQwest Czechia a oblast státní správy a samosprávy

Projekty sponzorované EU (výstavba informačních systémů orgánů státní správy a samosprávy), speciální nabídky a akce.

13.30   E-goverment a Novell (Novell)
Ing. Aleš Kučera, Novell-Praha, s. r. o., ředitel
E-government je dnes široce diskutovaným tématem. Ostatně sama konference ISSS je toho důkazem. Podobně jako je ve sféře soukromé E-business nejdiskutovanějším tématem v informačních technologiích a přestává být luxusem, ale stává se nutností pro podniky, je E-government paradigmatem dnešní doby v oblasti státní správy a samosprávy a je v této sféře nutností příštích let. Jakkoli to může znít uchu úředníka nepříjemně, je zákazník státních a samosprávních orgánů -- tedy občan, a v konečném důsledku volič -- náročnější.

Zákazníci budou volit levnější produkt nebo službu a pohodlnější cestu jak tento produkt nebo službu získat. Občan bude volit řešení levnější a řešení pohodlnější.

E-government jakožto nasazení moderních technologií založených na Internetu do práce státní správy a samosprávy je ve své podstatě jednoduchým příkazem: převedení pokud možno všech činností, procesů a politik do podoby využívající nástroje a technologie E-businessu, tedy na Internet za použití stejných technologií, které jsou běžně používány soukromým sektorem pro realizaci E-businessu.

Novell dnes uvádí na trh iChain -- bezpečnou platformu pro E-government -- výkon státní správy a samosprávy založený na internetových technologiích. Tento produkt je základním softwarovým řešením pro transformaci správních procesů na Internet. Je řešením pro výkon procesů státní správy a samosprávy jako je kontrola prokury a politik či personalizace pro občana. iChain umožňuje vytvářet komunity a spravovat je, umožňuje integrovat jiné E-government aplikace. Většina těchto aplikací využívá relační databáze jako je Oracle k ukládání jmen a uživatelských profilů. Přestože ideální databází je v takovém případě produkt společnosti Novell eDirectory, iChain umožňuje využít i jiné adresářové služby a relační databáze. iChain se opírá o technologickou základnu eDirectory a Novell Directory Services (NDS) -- prověřené technologie společnosti Novell. Technologii NDS dnes používá na 50 milionů zákazníků na celém světě.

14.00   Moderní společenství -- výhody informační společnosti (Oracle)
Ing. Ondřej Felix, CSc., Director Public Services CEE & CIS
Moderním městem je jakákoliv obec -- město, vesnice, okres, kraj, která má on-line přístup k velkému objemu užitečných informací a služeb prostřednictvím přípojných míst doma, v zaměstnání, ve škole nebo prostřednictvím veřejných míst (kiosků). V moderním společenství se lokální nebo oblastní úřady snaží významně a pozitivně využívat informačních a komunikačních technologií k ovlivnění života a práce ve své komunitě…

Přednáškový sál
13.45   Business Process Optimization & Pracovní postupy na městských úřadech (Unisys)
Wolfgang Grundei, Unisys Austria
Na případové studii městského úřadu v Salzburgu budou prezentovány pozitivní výsledky zavedení optimalizace obchodně provozních procesů (Business Process Optimization), díky kterému bylo dosaženo vyšší kvality služeb pro občany. Přednášející seznámí posluchače s postupným přechodem od klasického administrativního prostředí městského úřadu, jehož fungování je založeno na manuální práci s údaji, k moderní instituci, která pracuje s informacemi v elektronické podobě. Výsledkem je zrychlení všech administrativních procesů, paralelní práce s daty, ale i zvýšené nároky na bezpečnost systému.

16.10   Zkušenosti se zavedením integrovaného informačního systému MěÚ Luhačovice (Triada)
Ing. Čapek, MěÚ Luhačovice, Ing. Hanzl, Triada
Příspěvek seznamuje s postupným vývojem zavádění informačního systému na městském úřadě v Luhačovicích. Ucelený systém se zde začal budovat v roce 1998, kdy byly stanoveny jednotlivé etapy zavádění systému a byl vybrán partner pro systémovou integraci. V současné době je realizováno provázání geografických a textových informací. Implementací nových informačních technologií se dále rozšiřují možnosti využití uložených dat, což je trend, se kterým je počítáno i do budoucna.

Eliščin sál
16.30   PVT řešení pro municipality (PVT)
Martin Kolařík, obchodní ředitel PVT
PVT, jako systémový integrátor, má ve své nabídce řešení i řadu řešení pro oblast municipalit. Svá řešení opírá o dlouholetou znalost této oblasti a je připraven poskytnout řešení jak v oblasti infrastruktury (HW, SW, sítě, Internet, aj.), aplikační (řešení na bázi SAP a Fénix) až po sofistikované projekty typu metropolitní síť Hradec Králové.

17.00   Elektronický obchod: budoucí vývoj a jeho vliv na fungování společnosti (Intel)
Ing. Pavel Komárek, Internet Strategy Director, Intel Czech
Přednáška představí nejnovější trendy ve vývoji elektronického obchodu, objasní principy přicházející 3. generace. Zabývat se bude také vlivem na strukturu a fungování institucí a firem v "on-line" světě. Zmíní také hlavní příležitosti a přínosy moderních internetových technologií a jejich dopad na chování společnosti.

Jednací sál
16.00   Nové způsoby licencování software (Software602)
Pavel Nemrava, obchodní ředitel Software602
Software602 přistoupil v poslední době k dramatické změně způsobu licencování svého software. Jde o dlouhodobé změny, které si vynucuje trh se softwarovými produkty - jde o postupný přechod od placené licence k placeným službám. Přednáška se bude věnovat možnostem využití nového modelu financování software na praktickém příkladu produktů Software602.

Salónky
14.30   Možné formy aplikace zákona č. 106 ve státní správě a samosprávě (Anopress)
Vojtěch Stavný, ředitel společnosti Anopress, s. r. o.

úterý, 28. března

Malý sál
9.00   Elektronická infrastruktura Regionů, Obcí a Měst (e-ROM) (IBM)
Ing. Boris Šraut, konzultant, IBM ČR
Na základě dosavadních zkušeností s realizací e-business projektů pro regiony, města a obce rozebírá předložený příspěvek základní aspekty informační infrastruktury regionů, měst a obcí. Základem přístupu k realizaci řešení informační infrastruktury je využití tzv. bezpečného sdělování po Internetu. Příspěvek rozebírá strukturovaný přístup k obsahu informační infrastruktury prostřednictvím procesního modelování. Využitím těchto principů lze vytvářet standardizaci a katalogizaci informačních zdrojů, optimalizaci jejich využívání verifikace a aktualizace. Umožňuje právní, obsahovou a lokační podporu užití informačních zdrojů. Příspěvek rovněž popisuje dosavadní zkušenosti s realizací elektronické infrastruktury regionů, měst a obcí.

Eliščin sál
10.30   Business Call (Aliatel)
Vladimír Kryštof, Aliatel
BC je nová, plně konkurenční hlasová a faxová služba určená zejména pro podniky a instituce, slouží k přenosu místních, meziměstských i mezinárodních hovorů

Jednací sál
10.30   Microsoft Platforma 2000 pro e-government (Microsoft)
Zdeněk Jiříček, Microsoft Belgie, Business Developer Manager, EE Gov. Programmes
Jan Toman, Microsoft, s. r. o., Local Government Sales Rep.
Vojtěch Foukal, Microsoft, s. r. o., Internet Customer Unit Manager

Co brzdí nebo urychluje projekty eGovernment: Pozitivní role státu a nadnárodních organizací v podpoře projektů eGovernment. Podpůrné fondy pro financování projektů. Příklady vizionářských projektů přinášejících veřejnou správu blíže k občanům.

Technologické aspekty: Windows 2000 a Office 2000 jako ideální platforma (cena za vlastnictví, ovladatelnost, šablony). Nové technologie a standardy obsažené v MS Platformě 2000 (jazyk XML, bezpečnost na bázi PKI, S/MIME a Crypto API, protokoly BizTalk/GovTalk pro bezpečné transakce a výměnu dokumentů přes internet)

Portály pro veřejnou správu: Co má obsahovat internetový portál. Budoucnost portálů.

Praktická ukázka

Prezentace partnerů na ISSS 2000.

11.30   Technické řešení metropolitní sítě Plzeň (Cisco)
Jaroslav Martan, Systems engineer, Cisco Systems
technická koncepce sítě – popis funkci sítě a samotného technického řešeni, použité technologie, možný rozvoj – trendy v technologiích metropolitních sítí


Triada, spol. s r. o. Telecities Sdružení BMI Sdružení pro informační společnost Svaz měst a obcí ČR Úřad pro státní informační systém

Copyright © 2000 Triada, spol. s r. o., webmaster@isss.cz
design: Česká vydavatelská pro internet, s. r. o. /webhouse.cz/