Kybernetická bezpečnost ve Velkém sále

Rozsáhlý blok věnovaný kybernetické bezpečnosti probíhá ve Velkém sále KC Aldis celé úterní dopoledne od 9.30, a to za účasti řady renomovaných expertů a desítek zástupců veřejné správy.

V první části bloku, který moderuje Petr Koubský, seznámil Adam Kučinský z Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost přítomné s novelou ZKB, a to především se změnami v zákoně, novými povinnými osobami a jejich povinnostmi. Alena Rybáková (NÚKIB) poté představila novelu vyhlášky 316/2014 Sb. a Jindřich Šavel z Novicomu uzavřel tuto část informacemi o přínosu integrované správy sítě a řízení přístupu pro rychlé řešení bezpečnostních incidentů.

Ve druhé části, která začíná v 10.50 vystoupí Jiří Průša z CZ.NIC a Ej Feng z tchajwanského Institute for Information Industry s prezentací HaaS – Honeyspot jako služba a Klára Jiráková z Kraje Vysočina s informacemi o projektu Kraje pro bezpečný internet. Souhrnnou přednáškou „Zásadní vliv kybernetické a informační bezpečnosti na celkovou bezpečnostní kulturu organizace“ poté vstoupí do programu Aleš Špidla z Českého institutu manažerů informační bezpečnosti a celý blok uzavře Miroslav Tůma z MV ČR s informacemi o kyberbezpečnosti v rezortu MV.

Závěr bloku je vyhrazen pro diskusi a odpovědi na otázky přítomných.