Kybernetická bezpečnost – od rána do odpoledne

, Hradec Králové

Rozsáhlý blok věnovaný kybernetické bezpečnosti, jehož odborným partnerem je letos brněnský NSMC cluster, probíhá ve Velkém sále kongresového centra Aldis již od 9.15, a to za účasti řady renomovaných expertů a desítek zástupců veřejné správy.

Celý blok otevírá již v 9 h workshop ICT Unie věnovaný synergii Zákona o kybernetické bezpečnosti, nařízení GDPR a eIDAS, kde přednášejí Aleš Špidla (ČIMIB), Ivan Langer (CEVRO institut), Radko Sáblík (Smíchovská střední průmyslová škola) a který moderuje prezident ICT Unie Zdeněk Zajíček.

V první části dalšího programu, který moderuje Petr Koubský a jehož podtitul je „Spolupráce a technologie“, se představí „Platforma KYBEZ“ a poté následují prezentace zaměřené na předcházení problémům (Gordic), kybernetické bezpečnosti ve středním školství (NSMC cluster), zkušenosti s provozem SOC (Axenta), přínosy integrovaného DDI/NAC nástroje (Novicom), LOGmanageru (Sirwisa) či routeru Turris Omnia a jeho boji s hackery (CZ.NIC).

Závěrečná část bloku o kybernetické bezpečnosti od 12.10 h cílí především na veřejnou správu, a to prezentacemi o novele zákona o kybernetické bezpečnosti (NBÚ) a problematice kyberbezpečnosti v rezortu Ministerstva vnitra.