pruhy pruhy
ISSS -- Local and regional information society ISSS -- Local and regional information society 6.--7. dubna 2009
Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Archiv aktualit

Závěrečná zpráva a hodnocení 12. ročníku konference

30. 4. 2009

Dvanáctý ročník ISSS probíhal ve znamení datových schránek i Předsednictví ČR Radě EU

8. 4. 2009

  • Počet registrovaných účastníků, přednášek i expozic opět překonal statistiky předchozího ročníku
  • Obsáhlý program nabízel témata ze všech oblastí veřejné správy
  • Doprovodná mezinárodní konference eID and Public Registers přivedla do Hradce Králové delegace zemí EU

ISSS 2009 – soutěže a ocenění

8. 4. 2009

Součástí oficiálního programu konference bylo jako každoročně vyhlášení výsledků prestižních soutěží a předání významných ocenění v oblasti informatiky – Český zavináč, Zlatý erb, EuroCrest, Biblioweb, JuniorErb či Cena ministra vnitra ČR.

Mezinárodní konference "eID a veřejné registry"

8. 4. 2009

Ministerstvo vnitra ČR ve spolupráci s Evropskou komisí uspořádalo mezinárodní konferenci s názvem "eID a veřejné registry". Konference byla zahájena 6. dubna 2009 neformální večeří v Praze a pokračovala v úterý 7. dubna 2009 v Hradci Králové při příležitosti konání dvanáctého ročníku konference Internet ve státní správě a samosprávě.

"Přecházíme na digitální televizní vysílání"

7. 4. 2009, 12.15

Jednou z očekávaných částí úterního programu konference ISSS je blok přednášek a diskusí věnovaný přechodu na digitální televizní vysílání koncipovaný ve spolupráci s Národní koordinační skupinou, který začíná ve 12.15 hod. v Jednacím sále.

"eID and Public Registers"

7. 4. 2009, 10.30

V rámci programu druhého dne konference ISSS/LORIS/V4DIS 2009 v Hradci Králové se koná také mezinárodní konference "eID a veřejné registry". Akce se zúčastní celkem 150 hostů z 21 evropských zemí.

Elektronická zapisovatelka: šance také pro neslyšící v soudních síních

7. 4. 2009, 10.00

Jeden z bloků v hradeckém kongresovém centru Aldis, kde dnes končí 12. ročník dvoudenní mezinárodní konference Internet ve státní správě a samosprávě (ISSS), byl věnován elektronizaci justice a významnému přínosu převodu řeči do textu, který přispívá k modernizaci služeb nejen v soudnictví, ale i ve zdravotnictví. Elektronická zapisovatelka, jak se program, který plynule snímá mluvenou řeč a vypisuje ji do počítače nazývá, dává naději, že přispěje ke snižování soudních lhůt a zjednoduší vyhotovování lékařských zpráv.

Úterní dopoledne tradičně ve znamení GIS

7. 4. 2009, 10.00

V hradeckém kongresovém centru Aldis začal druhý den programu konference ISSS/LORIS/V4DIS. Oproti tradici se tentokrát museli zájemci o problematiku GIS přesunout do Labského sálu – změnu si vyžádal enormní zájem o informace týkající se datových schránek, jinam než do Hlavního sálu by se totiž dav dychtivých posluchačů nevešel. V Labském sále pak následoval pestrý program přednášek a prezentací se zaměřením na řadu různých aspektů spojených s geografickými informačními systémy, potřebami stavebních úřadů, spoluprací veřejné správy a komerční sféry, stejně jako s portálovými řešeními, implementací směrnice INSPIRE nebo geoinformační politikou státu.

Webové stránky Jihlavy získaly jedno z hlavních ocenění v evropské soutěži Eurocrest 2009

6. 4. 2009, 20.45

V soutěži Eurocrest o nejlepší internetové stránky měst, obcí a regionů v Evropě se mezi hlavní oceněné projekty roku zařadily oficiální stránky města Jihlavy, loňský vítěz kategorie měst v národní soutěži Zlatý Erb. Vyhlášení výsledků bylo jako obvykle součástí programu slavnostního společenského večera dvanáctého ročníku konference Internet ve státní správě a samosprávě v Hradci Králové (ISSS/LORIS/V4DIS 2009).

Soutěž JuniorErb hodnotila weby mladých pro města či obce

6. 4. 2009, 20.40

Jednou ze soutěží, jejíž vítězové již podruhé převzali ceny na konferenci roce 2009, byl i JuniorErb. Koncept této soutěže volně navazuje na několik úspěšných a dlouhodobých projektů, které v mnoha případech přesahují rámec České republiky -- aktivitu Junior Internet, jež se stala odrazovým můstkem pro řadu mladých lidí věnujících se aktivně internetu, populární soutěž Zlatý Erb a konferenci Internet ve státní správě a samosprávě.

Biblioweb 2009 -- Vědecká knihovna v Olomouci, Městská knihovna Česká

6. 4. 2009, 20.35

Letos podesáté organizoval Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR (SKIP) ve spolupráci s Asociací krajů České republiky soutěž Biblioweb o nejlepší webovou prezentaci knihovny. Výsledky soutěže byly vyhlášeny v průběhu programu slavnostního společenského večera 12. ročníku konference ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě).

Zlatý erb 2009 -- Moravské Budějovice, Tisá a Semily

6. 4. 2009, 20.30

V rámci slavnostního večera dvanáctého ročníku konference ISSS v Hradci Králové v pondělí 6. dubna byly vyhlášeny výsledky celostátního kola populární soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí Zlatý Erb 2009.

Udělení Ceny ministra vnitra za přínos v oblasti ICT ve veřejné správě

6. 4. 2009, 20.15

Prestižní ocenění za přínos v oblasti ICT ve veřejné správě získalo za projekt "e-Fakturace ISDOC" Sdružení pro informační společnost (SPIS), zastoupené místopředsedou představenstva SPIS a ABRA Software, a. s., Petrem Kuchařem.

Na pořadu jednání je i elektronizace zdravotnictví

6. 4. 2009, 15.30

Po 15. hodině byl v Jednacím sále kongresového centra Aldis zahájen programový blok eHealth, o který byl už v průběhu příprav letošního ročníku mimořádný zájem.

Asseco spouští vlastní informační portál na podporu rozvoje eGovernmentu v České republice

6. 4. 2009, 14.50

Společnost Asseco Czech Republic, tradiční hlavní partner konference Internet ve státní správě (ISSS), dnes spouští na stránkách www.eobec.eu vlastní informační portál pro podporu rozvoje eGovernmentu v České republice. Chce tak svým dílem přispět k probíhající elektronizaci veřejné správy a zároveň současným i potenciálním zákazníkům (zejména obcím a krajům) nabídnout produkty, které by jim pomohly splnit legislativní povinnost stanovenou zákonem č. 300/2008 Sb.

Blok věnovaný eJustici

6. 4. 2009, 14.00

V Eliščině sále probíhá od 13 h. programový blok věnovaný elektronizaci soudnictví. Po úvodním vystoupení náměstka ministra spravedlnosti Františka Korbela přišly na pořad jednání elektronické novinky Ministerstva spravedlnosti ČR -- infoDeska, která prostřednictvím internetu zpřístupňuje občanům obsah klasické informační desky, a infoData, statistický portál soudů a státních zastupitelství, který umožní daleko efektivní manažerské řízení soudů a jehož část je dostupná veřejnosti.

Zuzana Roithová: Papíru na úřadech od července zvoní hrana

6. 4. 2009, 13.15

Zuzana Roithová, europoslankyně a jednička na kandidátce KDU-ČSL do voleb do Evropského parlamentu, se dnes zúčastnila zahájení 12. ročníku konference Internet ve státní správě a samosprávě v Hradci Králové, kde se vyjádřila nejen k zákonu č. 300/2008 Sb. o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů, který v brzké době vstoupí v účinnost.

Přeplněný velký sál sledoval slavnostní zahájení

6. 4. 2009, 12.00

Velký sál kongresového centra Aldis -- tradičně nabitý k prasknutí -- sledoval slavnostní zahájení dvanáctého ročníku konference Internet ve státní správě a samosprávě. Jeho formát odpovídal podobě, k níž se organizátoři rozhodli v minulém roce.

Visegrádská konference V4DIS 2009 zahájena

6. 4. 2009, 9.45

Již v 9.45 byla ve Visegrádském salonku kongresového centra Aldis za účasti předsedy Senátu Parlamentu ČR Přemysla Sobotky, hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka, zplnomocněnce Úřadu vlády SR Pavola Tariny a dalších zástupců zemí Visegrádu zahájena konference V4DIS 2009.

ISSS 2009 -- dvanáctý ročník renomovaného setkání se věnuje především aktuálnímu rozvoji e-governmentu

6. 4. 2009, 9.00

V kongresovém centru Aldis v Hradci Králové začíná dvanáctý ročník jednoho z největších evropských setkání politiků a zástupců veřejné správy s odborníky a dodavateli technologií a služeb -- konference Internet ve státní správě a samosprávě (ISSS), kterou doprovází další tři mezinárodní konference -- LORIS, V4DIS a eID and Public Registers. V průběhu dvoudenního jednání, které bude probíhat paralelně v 6 sálech a jehož se zúčastní přes dvě tisícovky registrovaných hostů, se uskuteční více než 250 přednášek a prezentací a ve výstavní části se představí zhruba 110 dodavatelů produktů a služeb.

Držiteli cen Český zavináč se letos stali Zdeněk Zajíček a Jaroslav Winter

5. 4. 2009, 20.00

V rámci programu slavnostního setkání v předvečer zahájení mezinárodní konference ISSS 2009 v Hradci Králové byly v Klicperově divadle vyhlášeny výsledky soutěže Český zavináč. Prestižní ocenění letos získaly dvě osobnosti, které se v posledních létech výrazným způsobem podílely na rozvoji informační společnosti v České republice -- Zdeněk Zajíček (MV ČR) a Jaroslav Winter (BMI).

Letošní ročník startuje dříve

3. 4. 2009

Program letošního ročníku konference ISSS začíná přednáškou Mgr. Zdeňka Zajíčka, náměstka ministra vnitra, a jeho hostů v Malém sále KC Aldis již od 8.45.

Registrace účastníků ukončena

2. 4. 2009, 13.00

Registrace účastníků na konferenci ISSS 2009 byla ukončena z důvodu vyčerpání kapacity.

Zlatý erb: Finalisté celostátního kola

1. 4. 2009

Slavnostní společenský večer

1. 4. 2009

V pondělí 6. dubna od 20 h. budou prostory kongresového centra Aldis tradičně patřit slavnostnímu společenskému večeru konference ISSS/LORIS/V4DIS. Hlavní částí oficiálního programu bude vyhlášení oblíbených soutěží Zlatý Erb, Eurocrest, Biblioweb a JuniorErb, stejně jako prestižní ceny ministra vnitra. Úvodní část večera včetně všech oficialit a tradičního rautu proběhne v Hlavním sále, další program se pak bude odehrávat i v Malém sále. Připravena je módní přehlídka výtvarnice Jitky Hanzlové, hudební skupina Jam & Bazar s programem "Top Of The 70's Pop" a taneční skupina T-Bass.

Autobus do Hradce Králové

31. 3. 2009

Doprovodné služby pro účastníky konference

24. 3. 2009

Pořadatelé konference ISSS 2009 zajišťují pro registrované účastníky akce tradiční doprovodné služby jako dopravu do Hradce Králové, vstup do městských lázní či bezplatné využívání MHD v Hradci Králové.

Seznam vystavovatelů a plán kongresového centra Aldis

20. 3. 2009, 14.00

Podrobný předběžný program konference

12. 3. 2009

E-turismus na konferenci ISSS 2009

10. 3. 2009

Jak se již stalo pravidlem, v bohatém programu konference ISSS/LORIS/V4DIS 2009 nebude jako obvykle chybět ani samostatný odborný blok zaměřený na problematiku využívání ICT technologií v cestovním ruchu.

12. ročník konference ISSS se rychle blíží

23. 2. 2009

Začátek dubna bude v Hradci Králové tradičně ve znamení jednoho z největších evropských setkání politiků a dalších zástupců veřejné správy s odborníky a dodavateli technologií a služeb -- ve dnech 6.--7. dubna 2009 se v kongresovém centru Aldis uskuteční již dvanáctý ročník konference Internet ve státní správě a samosprávě, letos navíc pod oficiální záštitou "Předsednictví ČR Radě EU"

Vše o datových schránkách na www.datoveschranky.info

23. 2. 2009

Zdeněk Zajíček, náměstek ministra vnitra ČR, odpovídá na otázku redakce časopisu Obec a finance "Jak pokračují přípravy na informační systém datových schránek?"

Vyhlášení soutěže Biblioweb 2009

23. 2. 2009

eID a veřejné registry v ČR a EU

16. 2. 2009

Obsáhlý program dvanáctého ročníku konference ISSS, která se pod oficiální záštitou "Předsednictví ČR Radě EU" koná v Hradci Králové ve dnech 6.--7. dubna 2009, rozšíří doprovodná "evropská" konference věnovaná e-identitě občana a veřejným registrům v ČR a EU.

Vyhlášení soutěže Český zavináč 2009

13. 2. 2009

Odborný blok o přechodu na digitální televizní vysílání

12. 2. 2009

Postupný přechod na digitální televizní vysílání, který začal v roce 2007 a měl by být podle současné podoby Technického plánu přechodu ukončen na podzim 2011, představuje významný mezník nejen pro běžné konzumenty televizního vysílání, televizní společnosti či firmy zajišťující samotnou distribuci signálu, ale také pro veřejnou správu. V programu 12. ročníku ISSS se této problematice bude věnovat samostatný programový blok.

V programu opět blok o eHealth

11. 2. 2009

V programu dvanáctého ročníku konference ISSS bude opět jedním z důležitých témat problematika nasazování ICT technologií ve zdravotnictví (eHealth). Na obsahu tohoto programového bloku tradičně spolupracuje občanské sdružení České národní fórum pro eHealth -- jednomu z jeho zakladatelů MUDr. Milanu Cabrnochovi, poslanci Evropského parlamentu, jsme v této souvislosti položili několik otázek.

ČÚZK představí na ISSS nový výškový model ČR

10. 2. 2009

Český úřad zeměměřický a katastrální představí na konferenci ISSS 2009 v Hradci Králové velice zajímavý projekt z oblasti zeměměřictví.

Byl vyhlášen 11. ročník soutěže Zlatý erb 2009 o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí

7. 1. 2009

Možnosti ubytování v Hradci Králové a okolí

2. 12. 2008

Nabídka firemní prezentace 2009

21. 10. 2008

Záštita nad konferencí ISSS

10. 10. 2008

Ivan Langer, ministr vnitra České republiky Faksimile dopisu Ivana Langera (JPG, 18 kB)

Záštitu nad konferencí ISSS převzal Ivan Langer, ministr vnitra České republiky.

Záštita nad konferencí V4DIS

23. 9. 2008

Přemysl Sobotka, předseda Senátu Parlamentu ČR Faksimile dopisu Přemysla Sobotky (JPG, 28 kB)

Záštitu nad konferencí V4DIS převzal Přemysl Sobotka, předseda Senátu Parlamentu České republiky.

Registrace účastníků zahájena

22. 9. 2008

Přípravy 12. ročníku konference ISSS jsou v plném proudu

22. 9. 2008

Ve dnech 6.--7. dubna 2009 se v Hradci Králové uskuteční již dvanáctý ročník konference Internet ve státní správě a samosprávě, a to pod oficiální záštitou "Předsednictví ČR Radě EU". Rozsáhlá akce, jejíž součástí jsou již řadu let také mezinárodní konference LORIS, věnovaná v poslední době především twinningové spolupráci evropských měst a regionů, a V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society) zaměřená na výměnu zkušeností a spolupráci zemí Visegrádu v oblasti informatizace veřejné správy, patří k největším událostem svého druhu v celém regionu střední a jihovýchodní Evropy.

Hlavní témata konference ISSS 2009

11. 9. 2008

Ohlédnutí za 11. ročníkem ISSS

11. 9. 2008

  • Počet registrovaných účastníků, přednášek i expozic opět překonal statistiky předchozího ročníku
  • Účastníci oceňovali pestrost a odbornou úroveň programu

V Hradci Králové úspěšně skončil jedenáctý ročník konference Internet ve státní správě a samosprávě doprovázený mezinárodní konferencí LORIS a visegrádským setkáním V4DIS (Visegrad Group for Developing Information Society). Osobní záštitu konferenci poskytli premiér Mirek Topolánek a ministr vnitra Ivan Langer, visegrádskému setkání stejně jako v loňském roce předseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka. Během dvou dnů oficiálního programu konference se zaregistrovalo přibližně 2200 účastníků, uskutečnilo se více než 250 přednášek a prezentací a ve výstavní části se představilo přes 110 vystavovatelů, především z řad dodavatelů ICT a služeb do sektoru veřejné správy. Jednou z důležitých akcí v programu konference bylo zasedání Rady vlády pro informační společnost, během níž byla schválena Strategie rozvoje služeb pro "informační společnost". V průběhu slavnostního společenského večera konference byly vyhlášeny výsledky několika oblíbených soutěží -- Zlatého Erbu, Eurocrestu, Bibliowebu, JuniorErbu, ceny ministra vnitra ČR a některých dalších ocenění.

Hlavní témata konference ISSS 2009

11. 9. 2008

  • Aktuální otázky rozvoje eGovernmentu v ČR
  • eID v ČR a v EU
  • Nová "elektronická" legislativa startuje
  • Datové schránky, elektronické dokumenty, archivace
  • Rozvoj projektu Czech POINT
  • GIS a mapové služby
  • Bezpečnost informačních systémů
  • Specializované programové bloky -- eJustice, eHealth, eTurismus, e-Katastr, digitalizace televizního vysílání atd.
  • Komunikační infrastruktura
  • Financování projektů, strukturální a jiné fondy
  • Informační systémy měst, obcí a krajů, implementace a využití tzv. městských karet
  • LORIS/V4DIS -- výměna zkušeností s partnery z EU a zemí Visegrádu

Podrobný program konference

Osobnosti, které zaštiťují ISSS/LORIS/V4DIS 2009

11. 9. 2008

Mirek Topolánek, předseda Vlády ČR Mirek Topolánek, předseda Vlády ČR
Ivan Langer, ministr vnitra Ivan Langer, ministr vnitra
Přemysl Sobotka, předseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka, předseda Senátu Parlamentu ČR
Michal Hašek, předseda Asociace krajů České republiky Michal Hašek, předseda Asociace krajů České republiky

Oficiální záštitu 12. ročníku konference ISSS poskytují premiér ČR Mirek Topolánek, ministr vnitra ČR Ivan Langer a Asociace krajů ČR. Visegrádskou konferenci V4DIS tradičně zaštítí předseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka.

Shrnujeme několik komentářů, v nichž se dotýkají nejen aktuálních problémů rozvoje eGovernmentu v České republice, ale rovněž svého vztahu k tomuto prestižnímu setkání zástupců státních orgánů a veřejné správy s odborníky a dodavateli technologií a služeb.

Konference ISSS 2009 pod záštitou Předsednictví ČR Radě EU

11. 9. 2008

České předsednictví ČR v Radě EU Faksimile dopisu PhDr. Jany Hendrichové, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské záležitosti (JPG, 32 kB) Dvanáctý ročník konference Internet ve státní správě a samosprávě, který se uskuteční ve dnech 6.--7. dubna 2009 v Hradci Králové, se bude konat pod oficiální záštitou "českého předsednictví Radě Evropské unie".

ISSS 2008